Данія лідирує в новому рейтингу серед жіночих команд сезону 2017/18

23 июня 2016 г. Прес-служба Просмотров: 2791 RSS Обсудить
Єврокубки » Новини
Данія зберегла свої позиції на троні Європейського жіночого клубного гандболу як мінімум ще на рік після того, як Європейська Федерація гандболу опублікувала новий рейтинговий список на сезон-2017/18.
 

 

В основному за рахунок спільних зусиль команди Твіс Хольстебро, яка виграла в минулому розіграші Cup Winners' Cup і ГК Мітьюлланд, який дійшов до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів, Данії вдалося відстояти свої лідируючі позиції, випередивши Угорщину.

 

Обидві країни перевищили 100-очковий рубіж і можуть претендувати на два місця у сезоні 2017/18 жіночої Ліги Чемпіонів ЄГФ знову, а також ще три команди гратимуть в оновленому Кубку ЄГФ.

 

Слідом за ними в рейтингу Росія і Норвегія. Завдяки приголомшливому успіху ЦСМ Бухарест, у "фіналі чотирьох" в Будапешті, Румунія перейшла на п'яте місце, потіснивши Німеччину і Францію.

 

У той час як рейтинг Кіпру впав на рекордні шість пунктів, від 33 до самого дна рейтингу, найбільше руху вгору було досягнуто Великобританією, яка піднялася на п'ять позицій-з 38 до 33, за нею йдуть Словаччина, яка піднялася на 22-е місце (з 26), забезпечивши для клубу пряме місце в Лізі Чемпіонів для чемпіонів.

 

Федерацій від 3 до 7 місця можуть виставити одну команду ЛЧ і три в Кубку ЄГФ, а учасники від 8 до 24 можуть претендувати на одне місце в Лізі Чемпіонів, один в Кубку ЄГФ і два в Кубку Виклику.

 

Країни з 25 по 39 місце - по одній команді в Кубку ЄГФ і три в Кубку Виклику, в той час як всі інші національні Федерації мають тільки чотири місця в Кубку виклику, так як вони не приймали участь в якихось турнірах у попередні три сезони.

 

Список рейтингу EHF є основним критерієм для розподілу місць для членів Європейської гандбольної федерації в різних змаганнях. Новітній список рейтингу являє собою резюме результатів у всіх чотирьох європейських клубних змаганнях сезону 2013/14, 2014/15 і 2015/16.

 

Крім того, кожна Федерація має право претендувати на змагання з більш низького рівня конкуренції до вищого - з Кубку ЄГФ до Ліги Чемпіонів ЄГФ або з Кубка Виклику у Кубок ЄГФ.

 

EHF

twitter.com facebook.com
Залиште коментар!

Використовуйте нормальні імена

Имя и сайт используются только при регистрации

(обязательно)